Percheziții șocante într-un caz de trafic de minori: Jurnalul îngrozitor al unei victime minore cu dizabilități

VIDEO. 50 de descinderi la domiciliile traficanților de migranți din mai multe județe, inclusiv Caraș-Severin

În 23 noiembrie 2023, forțele de ordine au declanșat o amplă operațiune împotriva unui grup infracțional specializat în traficul de minori. Într-un efort coordonat, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin au efectuat 3 percheziții domiciliare și 12 mandate de aducere, punând sub acuzare indivizi implicați într-o rețea de exploatare sexuală a minorilor.

Investigațiile dezvăluie că liderul grupului infracțional a racolat o persoană minoră, în vârstă de 14 ani, cu dizabilități psihice, în septembrie 2022. Profitând de vulnerabilitatea acesteia și de faptul că provenea dintr-o familie dezorganizată, liderul a adăpostit-o la o cabană din județul Caraș-Severin, unde, în mod abominabil, a fost supusă exploatării sexuale. Victima a fost inclusă în petreceri cu tentă sexuală organizate la cabană, suferind, în același timp, acte de violență fizică și psihică pentru a-i împiedica orice tentativă de evadare.

Nu este de neglijat faptul că autoritățile au ridicat documente de la 3 instituții publice, subliniind amploarea și complexitatea rețelei infracționale. Operațiunea este o continuare a perchezițiilor anterioare din 6 octombrie 2023, care au vizat persoane cercetate pentru trafic de minori, trafic de persoane, coruperea sexuală a minorilor, proxenetism, act sexual cu un minor și constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, precum și uzul de armă fără drept.

La acțiune au participat forțe impresionante, inclusiv polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Caraș-Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

De-a lungul procesului penal, este crucial să subliniem că persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, iar prezumția de nevinovăție rămâne valabilă.