Search
Close this search box.

Incendiu la Crușovăț

Incendiu la Crușovăț

Astăzi, 8 decembrie 2023, pompierii din Caraș-Severin au intervenit pentru a stinge flăcările și a salva ceea ce mai rămăsese dintr-o anexă gospodărească din satul Crușovăț, comuna Cornea.

Pompierii de la Punctul de Lucru Băile Herculane și cei ai Detașamentului Caransebeș s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În sprijinul lor a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cornea.

La sosirea echipajelor, flăcările amenințau să devasteze întreaga anexă gospodărească, în care funcționa și o afumătoare. Acoperișul magaziei ardea cu intensitate, iar interiorul era cuprins de foc. Cu intervenția promptă a pompierilor, pericolul de propagare la clădirea din apropiere a fost înlăturat, reușindu-se salvarea unei părți a interiorului în suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, împreună cu bunurile aferente.

Din păcate, incendiul a produs pagube semnificative. Elementele de acoperiș pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați au fost complet distruse, iar în interiorul magaziei, cu o suprafață afectată de aproximativ 60 de metri pătrați, au ars aparate electrocasnice, elemente de mobilier și preparate din carne.

Potrivit primelor investigații, cauza probabilă a incendiului o reprezintă jarul sau scântei căzute pe materialele combustibile aflate în imediata apropiere. Autoritățile vor demara o anchetă detaliată pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la izbucnirea focului.