Covoarele pufoase: TOP argumente PRO și CONTRA pentru a cumpăra unul!

Indiferent că te gândești la dormitor, sufragerie, baie sau hol, un covor pufos, fie că este de tip shaggy, flokati sau glossy, se potrivește aproape oriunde în casa ta. Ca în orice situație, și când alegi covoarele e bine să cântărești avantajele și dezavantajele înainte de a lua decizia finală.

Covoarele pufoase: ce avantaje și dezavantaje au?

Dacă ai copii și vă jucați împreună pe podea, dacă ai prieteni mulți care se adună la tine acasă și fiecare stă pe unde apucă sau dacă, pur și simplu, îți face plăcere să simți o textură delicată când calci prin casă cu tălpile goale, atunci de ce nu ai lua în calcul achiziționarea unor covoare pufoase și care să dea un aer modern încăperii? Pe piață există o multitudine de covoare cu diferite dimensiuni, culori și forme, încât e aproape imposibil să nu găsești unele pe gustul tău. Ai grijă să asortezi covorul cu draperiile și poate chiar cu mobila sau cu pernuțele de decor: în definitiv, nu iei un covor doar ca să nu calci direct pe parchet sau pe gresie, ci el trebuie să se integreze cât mai bine în aspectul general al camerelor tale. Fiecare covor vine, însă, cu o serie de avantaje și dezavantaje.

  • Avantaje
    • Un avantaj pe care îl au covoarele pufoase este dat, în primul rând, de aspect: faptul că arată stilat, primitor, cald și te invită să le calci sau să te așezi peste ele. Sentimentul de căldură pe care îl inspiră și textura plăcută la atingere a covorului sunt căutate de mulți cumpărători, în special pentru cel din dormitor sau din living. Dacă ai și un șemineu în camera de zi, cu atât mai bine se potrivește un covor shaggy, de exemplu, chiar în fața lui. Dacă ești pasionat de natură, spre exemplu, dar ajungi mai greu la iarbă verde, un covor cu fire lungi și pufoase, într-un verde viu, îți poate aduce pasiunea mai aproape de fiecare dată când îl privești.
    • Rezistența și durabilitatea în timp sunt alte avantaje ale covoarelor pufoase. În sufragerie, de exemplu, o zonă în care se adună seara toată familia, e nevoie de un covor care nu doar să fie plăcut privirii și să îndemne la relaxare, ci și să reziste traficului intens. În plus, multe dintre aceste covoare nu se pătează.
  • Dezavantaje
    • Unul dintre dezavantajele covoarelor pufoase este acela că, dacă ai vărsat ceva pe ele, trebuie curățate imediat, pentru că altfel murdăria va fi mai greu de îndepărtat.
    • Un alt dezavantaj ar fi acela că, dacă scapi din mână obiecte mici deasupra covorului, fie nu le mai găsești, fie îți va lua mult timp să le identifici și să le scoți.

 

Covoarele pufoase sunt aspectuoase, oferă un sentiment de căldură și apropiere și se simt plăcut la atingere, însă e nevoie de puțină grijă în ceea ce le privește: trebuie aspirate frecvent, pentru că diverse impurități tind să se lipească printre firele lor, și e bine să fie curățate imediat ce un lichid sau o pulbere a căzut peste ele.

 

 

(P)

Sursă foto: pinterest.com

Facebook Comments

Reclama ta aici