Nu știi să schiezi sau ți se pare greu? Citește 4 sfaturi care te vor face să iubești acest sport!

Iarna vine nu doar cu frig și zăpadă, ci și cu multă distracție. Vacanțele din acest sezon sunt cele mai frumoase deoarece le poți petrece la munte, prin nămeți, cu priveliști superbe și cu vin fiert. Pentru ca lucrurile să fie mai animate și kilogramele să nu se depună rapid, un pic de sport și  puțină adrenalină sunt perfecte pentru a completa buna dispoziție.

Dacă te-ai săturat să mergi pe pârtie doar ca să te uiți la prietenii care schiază și fac cristiane, e timpul să iei atitudine! Nu-ți mai imagina cum ai arăta pe schiuri,  ia-le în picioare și alătură-te lor! Dacă deja ai încercat și ai ajuns la concluzia că acest sport nu este pentru tine, sigur te-ai grăbit. Nu trebuie să faci performanță, e de ajuns să simți adrenalina de la coborâre și să te bucuri în viteză de cum sclipește soarele pe zăpadă. Trebuie, în primul rând, să-ți învingi teama, apoi să aplici câteva ponturi utile care să te ajute în procesul de învățare.

Iată cele mai bune 4 sfaturi care te vor ajuta să schiezi și să iubești acest sport

  • Îmbracă-te adecvat, astfel încât să te simți bine pe pârtie. Dacă îmbrăcămintea pe care o porți nu este comodă, vei fi stresat și fără răbdare. Un costum special îți va fi foarte util sau măcar o pereche de pantaloni potriviți pentru ski, care să îți țină de cald, dar care să nu fie foarte groși. Ai grijă să nu-ți fie strâmți pentru că te vor incomoda atunci când va trebui să faci anumite manevre pentru a controla schiurile.  
  • Ia lecții de schi cu un monitor. Chiar dacă  prietenii sau părinții știu să schieze foarte bine și se oferă să te instruiască gratuit, nu accepta. De ce? Pentru că este posibil să fii dezamăgit și să înveți foarte greu sau deloc. Atitudinea ta va fi diferită atunci când o persoană apropiată îți va explica cum trebuie să stai sau de unde ar fi bine să începi să cobori pârtia. De cealaltă parte, cei care te cunosc bine s-ar putea să te menajeze ori să își piardă răbdarea mai repede. Tocmai de aceea învățătorii își dau copiii la școală pe mâna altor dascăli. Lecțiile de schi nu sunt costisitoare, iar cu un monitor bun, chiar și după o ședință, o să poți coborî pe o pârtie lină. Acest lucru este suficient pentru a prinde gustul acestui sport de iarnă!
  • Alege pârtiile potrivite pentru ca acest sport să nu ți se pară greu. Dacă o să ajungi din prima pe o pârtie dificilă sau de dificultate medie s-ar putea să te urci pe schiuri cu neîncredere și frică. Asta te va face să fii mai precaut decât e necesar, să tremuri din toate încheieturile și să nu poți pune în practică sfaturile monitorului. Mergi pe o pârtie ușoară și lată și vei privi totul diferit. Pârtia Bradul din Poiana Brașov sau pârtia Bradul din Toplița sunt excelente pentru începători. 
  • Evită aglomerația de pe pârtii. Dacă mergi în weekend să înveți să schiezi, ți se va părea mai dificil, pentru că e plin de oameni și va trebui să eviți persoanele din fața ta. În plus, vei sta la coadă la teleschi și vei pierde mult din timpul alocat ședinței cu un monitor. În cursul săptămânii pârtiile sunt libere și te vei putea desfășura liniștit. Chiar și pentru o persoană care a mai schiat este dificil să coboare o pârtie aglomerată. După o ședință sau două, te poți avânta pe schiuri și în weekend. Va fi excelent pentru a-ți perfecționa cristianele. Apoi, când vei prinde drag tare de acest sport o să îți dorești să încerci și pârtiile din Europa, pentru a parcurge kilometri întregi pe schiuri. 

Așadar, cu îmbrăcămintea potrivită, un monitor și puțină încredere în tine, schiurile îți vor deveni prietene! Trebuie doar să treci de acel prag psihologic în care teama te stăpânește și să decizi că într-adevăr vrei să înveți! Succes și distracție plăcută!

(P)

sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici