Search
Close this search box.

Edilul Ioan Popa mizează pe investiții și digitalizare. „2023 a fost cel mai bun an pe care Primăria Reșița l-a avut după Revoluție!”

Edilul Ioan Popa mizează pe investiții și digitalizare.
„2023 a fost cel mai bun an pe care Primăria Reșița l-a avut după
Revoluție!”

 

Reabilitarea unităților de învățământ, modernizarea infrastructurii pentru reintroducerea tramvaielor, eficientizarea energetică a unor blocuri sau realizarea noului drum din Mociur sunt doar o parte dintre lucrările derulate în Reșița pe parcursul anului trecut, an considerat de primarul Ioan Popa cel mai bun din ultimii 35, din punct de vedere investițional.  

 

Potrivit raportului anual de activitate al edilului Ioan Popa, pe parcursul anului 2023, Primăria Municipiului Reșița a avut peste o sută de investiții de monitorizat. Din acest punct de vedere, spune edilul, „2023 a fost cel mai bun an pe care Primăria Reșița l-a avut după Revoluție deoarece niciodată în istoria postdecembristă nu s-au derulat atâtea investiții în oraș câte s-au derulat în 2023. A fost un an fantastic, dar a fost și un an dificil în primul rând pentru toți colegii mei din aparatul Primăriei, dar și pentru mine, însă eu nu am voie să mă plâng”. Primarul Ioan Popa a făcut și o comparație cu situația pe care a găsit-o în 2016, la preluarea primului mandat, iar cifrele prezentate spun totul: „Doar în ultima zi în care se puteau face plăți, în 29 decembrie 2023, la ora 14.35, Primăria Reșița a făcut plăți de 18.000.000 de euro, iar în 2016, când am venit la Primărie, tot bugetul anual al Primăriei Reșița a fost de 23.000.000 de euro”.

 

Una dintre cele mai importante realizări ale anului 2023 este digitalizarea instituției, crede primarul Ioan Popa. „Laurențiu Stanciu de la Achiziții Publice și-a asumat, fără să-i ceară cineva acest lucru, să se ocupe de proiectul de digitalizare a primăriei, cel de 1.000.000 de euro. Iar rezultatele s-au văzut în primele două săptămâni din luna ianuarie, jumătate din impozitele și taxele care au fost plătite fiind achitate online. Mai mult decât atât, cetățeanul poate să meargă să-și plătească taxele și impozitele și la Evidența Populației, la casieria de la Zoo sau la Direcția de Patrimoniu, nu doar la Direcția de Taxe și Impozite. Am legat toate calculatoarele într-o rețea astfel încât când se introduce un document de identitate, acolo îi apare absolut toată relația cu Primăria Reșița. Din punctul meu de vedere, acesta este un mare câștig și mă bucur că am ajuns aici”, a declarat edilul.

 

În 2023 au fost recepționate zece obiective la terminarea lucrărilor, anul acesta fiind programate a se finaliza majoritatea celor aflate în lucru. „2023 este un an în care proiectele încep să prindă contur și să transforme orașul nostru într-unul mai incluziv și mai vizibil pentru mediul de afaceri, turiști și, de ce nu?, pentru cei care doresc să revină acasă din străinătate și să pună umărul la ceea ce se conturează a fi Reșița de mâine! Reșița se schimbă cu viziune, răbdare, sacrificii și bune intenții!”, spune primarul Ioan Popa în raportul său de activitate.

 

Sursă foto: arhivă 2023 – Sală de sport construită de la zero