Forța Dreptei și USR refuză colaborarea cu PMP Caraș-Severin, denunțând legătura acestuia cu PSD: ‘Continuă să rămână brelocul PSD-ului’

Partidul Forța Dreptei Caraș-Severin cere încetarea de drept a mandatelor consilierilor județeni absenți de la ședințele Consiliului Județean

Forța Dreptei și USR anunță că nu vor accepta candidați PMP în alegerile locale din Caraș-Severin, acuzând partidul că menține o colaborare strânsă cu PSD-ul, în detrimentul Dreptei Unită.

Declarând că PMP Caraș-Severin este un breloc fidel PSD-ului, Forța Dreptei și USR au anunțat că refuză colaborarea cu acest partid la alegerile locale din județ. Liderul Forța Dreptei Caraș-Severin, Hadrian Popescu, a făcut anunțul după ce consilierii județeni PMP au votat alături de PSD în favoarea unui amendament controversat.

Până în momentul de față, deși am făcut repetate apeluri la conducerea județeană a PMP, în ședința de astăzi a Consiliului Județean s-a dovedit că în Caraș-Severin PMP-ul continuă să rămână brelocul PSD-ului„, declară liderului Forța Dreptei Caraș-Severin, Hadrian Popescu

În urma acestei decizii, Forța Dreptei și USR anunță că nu vor accepta pe listele comune de candidați ai Alianței Dreapta Unită reprezentanți ai PMP în alegerile locale din Caraș-Severin. Motivul invocat este legătura strânsă pe care o consideră a exista între PMP și PSD în județ.

La nivel național, cele trei partide – USR, Forța Dreptei și PMP – formează Alianța Dreapta Unită, având ca adversar comun PSD. Cu toate acestea, liderii din Caraș-Severin susțin că PMP-ul local nu respectă această linie și continuă să colaboreze cu PSD-ul. Hadrian Popescu afirmă: „Colaborarea dintre PSD și PMP datează aici de opt ani de zile, iar astăzi am văzut cu toții că aceasta încă mai funcționează, în detrimentul cetățenilor județului nostru.

Președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, împărtășește aceeași poziție cu colegul său de alianță, susținând că protocolul PMP cu PSD va îngreuna formarea unei alianțe de dreapta. El a declarat: „Dacă PMP-ul nu înțelege acest lucru, înseamnă că nu vom putea forma o alianță de dreapta în Caraș-Severin cu ei!” În plus, Plujar anunță intenția de a transmite situația către conducerea centrală a USR și de a solicita o decizie la nivel național.