Victorie pentru Dreapta Unită: ÎCCJ anulează decizia BEC

Victorie pentru Dreapta Unită: ÎCCJ anulează decizia BEC

Într-o reviriment spectaculos, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anulat decizia Biroului Electoral Central (BEC) care respingea protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită, compusă din USR, PMP și Forța Dreptei. Această hotărâre vine ca un răspuns la contestația depusă de alianță împotriva deciziei BEC, luată la solicitarea PSD.

Decizia BEC, care a durat doar o zi, a fost percepută ca o manevră politică menită să împiedice participarea Alianței Dreapta Unită la alegeri pe liste comune. ÎCCJ a statuat clar: „Admite contestația… Anulează Decizia Biroului Electoral Central… Admite Protocolul de constituire a alianței electorale – «Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei». Definitivă.”

Liderii Alianței Dreapta Unită au salutat decizia, acuzând membrii BEC de partizanat politic și de încălcarea legii. Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat triumfător că „Alianța Dreapta Unită va fi pe buletinul de vot”, în timp ce Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, a criticat dur PSD și PNL pentru încercările lor de a submina procesul electoral.

Eugen Tomac, președintele PMP, a subliniat importanța acestei victorii pentru democrația românească, numind decizia BEC „abuzivă” și „inacceptabilă”. Acesta a fost un moment decisiv pentru Alianța Dreapta Unită, care acum se poate pregăti pentru alegeri cu speranța că va putea să-și prezinte candidații în toate județele țării.

În contextul acestor evenimente, cetățenii sunt îndemnați să ia la cunoștință abuzurile politice și să se exprime prin vot în data de 9 iunie, punând ștampila pe Dreapta Unită.