Incendiu la o locuință din Goruia

Incendiu la o locuință din Goruia

Un incendiu a izbucnit astăzi dimineață la o locuință din comuna Goruia, mobilizând echipaje de pompieri din Oravița. Alertate în jurul orei 09:40, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, însoțite de o ambulanță SMURD, s-au deplasat rapid la fața locului.

La sosirea pompierilor, focul se manifesta violent la nivelul acoperișului și în interiorul bucătăriei. Operațiunile de stingere au durat o perioadă semnificativă, reușindu-se în cele din urmă lichidarea completă a incendiului. Din păcate, flăcările au distrus complet acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 250 mp, au afectat grav bucătăria și au deteriorat alte două încăperi.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, toți locatarii reușind să se evacueze la timp.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită de către pompieri ca fiind un scurtcircuit electric.

”Incendiul de astăzi servește ca o reamintire importantă a necesității respectării regulilor de prevenire a incendiilor. Recomandăm cetățenilor să efectueze verificări periodice ale instalației electrice, să evite supraîncărcarea prizelor, să utilizeze aparatele electrice doar conform instrucțiunilor producătorului și să nu lase niciodată aparatele electrice nesupravegheate în funcțiune.Pentru a preveni evenimente similare, este esențial să fim conștienți de riscurile asociate incendiilor și să luăm măsurile preventive necesare pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur”, transmit reprezentanții ISU Caraș-Severin.