Investiție de peste 4 milioane de lei pentru dotarea secției A.T.I a Spitalului Orășenesc din Oravița

14 milioane lei pentru extinderea spitalului din Oravița

Primăria Oravița a demarat un proiect semnificativ pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare în cadrul Spitalului Orășenesc Oravița. Investiția în valoare de peste 4 milioane de lei are ca obiectiv dotarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă (A.T.I) cu echipamente medicale de ultimă generație și dispozitive esențiale pentru tratarea pacienților, contribuind astfel la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și la creșterea numărului de persoane vindecate.

Acest proiect strategic, numit „Dotarea Secției A.T.I din cadrul Spitalului Orășenesc Oravița, în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare,” reprezintă un efort susținut pentru a face față provocărilor generate de pandemia de COVID-19 și pentru a asigura tratamentul adecvat pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care necesită condiții speciale, cum ar fi respirație artificială, intubare și ventilare.

Investiția cuprinde o gamă variată de echipamente și aparatură medicală, precum un monitor pacient multiparametru cu pachet de aplicații cardiace, defibrilator, pat A.T.I cu accesorii electrocardiograf, aparat de ventilație mecanică, videolaringoscop, aparat radiologie mobil, ventilatoare portabile și echipamente de protecție pentru personalul medical. Toate acestea vor sprijini eforturile medicilor și asistenților medicali în gestionarea cazurilor critice și vor contribui la creșterea ratei de vindecare.

Un aspect esențial al acestui proiect este faptul că va permite Spitalului Orășenesc Oravița să mențină pacienții cu COVID-19 în cadrul propriu, evitând transferurile la alte spitale. Astfel, pacienții vor beneficia de tratamentul necesar într-un mediu cunoscut și cu personal medical familiar, contribuind astfel la reducerea presiunii asupra altor unități medicale din regiune.

Proiectul este implementat de Primăria Oravița în parteneriat cu Spitalul Orășenesc Oravița și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Cu o valoare totală de 4.647.256,29 de lei, acesta acoperă 100% din valoarea totală eligibilă aprobată. Termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2023.

Un alt obiectiv important al acestui proiect este modernizarea și tehnologizarea infrastructurii medicale deficitare a Spitalului Orășenesc Oravița. În prezent, spitalul utilizează aparatură uzată fizic și moral, iar această investiție va aduce o schimbare semnificativă în acest sens, aducând unitatea la standarde europene în ceea ce privește echipamentele medicale.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 și reprezintă un exemplu elocvent al modului în care fondurile europene pot contribui la consolidarea capacității de gestionare a crizelor sanitare și la îmbunătățirea infrastructurii medicale din comunități.

Investiția de peste 4 milioane de lei în dotarea secției A.T.I a Spitalului Orășenesc Oravița nu numai că va îmbunătăți serviciile medicale, ci va avea un impact pozitiv semnificativ asupra comunității, asigurând tratamentul adecvat pacienților în timpul pandemiei și dincolo de aceasta. Este un pas important în eforturile de a face față provocărilor de sănătate publică și de a oferi îngrijire de calitate pentru toți locuitorii orașului Oravița și regiunile înconjurătoare.