Investiție record în modernizarea infrastructurii rutiere din Caraș-Severin: Peste 100 milioane lei pentru 55 km de drumuri județene

Investiție record în modernizarea infrastructurii rutiere din Caraș-Severin: Peste 100 milioane lei pentru 55 km de drumuri județene

Județul Caraș-Severin se pregătește să beneficieze de o investiție majoră în infrastructură rutieră, deoarece Consiliul Județean a aprobat modernizarea a 55 km de drumuri județene, prin două proiecte ce însumează peste 100 milioane de lei. Această inițiativă de amploare va contribui semnificativ la îmbunătățirea rețelei de transport din zonă, consolidând conexiunile dintre comunități și facilitând accesul la resursele regionale.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a anunțat oficial aprobarea documentației tehnico-economice a celor două proiecte în cadrul recentei ședințe a consiliului. Cele două artere care vor beneficia de modernizare sunt drumul județean DJ 573A – DN 57 Vrani – Vărădia – Berliște – Nicolnț, pe o distanță de 35.9 km, și drumul județean DJ 571 C – DN 57 Ciclova Română – Socolari – Potoc, având o lungime de 18.29 km. Prin aceste investiții, se estimează că se va realiza o îmbunătățire substanțială a condițiilor de trafic și va crește eficiența transportului de mărfuri și persoane în regiune.

Proiectul de modernizare a DJ 573A are alocată o sumă impresionantă de 65 milioane lei, în timp ce proiectul DJ 571 C va beneficia de fonduri în valoare de 41 milioane lei. Aceste sume substanțiale reflectă angajamentul puternic al autorităților județene de a investi în dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru a sprijini creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Romeo Dunca a subliniat că „în cel mai scurt timp vom începe procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor. Sunt investiții deja aprobate pentru finanțare prin PNI ”Anghel Saligny”. Complementar, după începerea lucrărilor, vom interveni și cu asfaltarea celor 2,5 km de la intersecția spre Vărădia”. Astfel, se evidențiază nu doar planurile de modernizare a drumurilor, ci și preocuparea pentru menținerea și îmbunătățirea constantă a rețelei rutiere.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția asigurării unui mediu de transport sigur, eficient și modern în Caraș-Severin. Prin atragerea de fonduri consistente și implementarea acestor proiecte ambițioase, administrația județeană demonstrează angajamentul său ferm față de dezvoltarea durabilă a regiunii, sprijinind creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții pentru toți locuitorii.