Investiții Europene în eficiența energetică: Peste 200 de familii din Reșița beneficiază de reabilitare termică

Investiții Europene în eficiența energetică: Peste 200 de familii din Reșița beneficiază de reabilitare termică

Peste 200 de familii din municipiul Reșița vor simți beneficiile unor ierni mai călduroase și a cheltuielilor reduse, mulțumită unor investiții semnificative realizate cu sprijinul fondurilor europene.

Proiectul, finanțat prin Regio-POR 2014-2020, a avut ca obiectiv reabilitarea energetică a blocurilor 1-2, 3-4 și 5-6 de pe strada I.L.Caragiale din Reșița. Această intervenție nu doar că îmbunătățește condițiile de viață ale locuitorilor, ci și aduce beneficii semnificative din punct de vedere economic și ecologic.

Conform estimărilor, consumul de energie pentru încălzirea acestor locuințe va scădea cu minimum 40% față de nivelul înregistrat în certificatul de performanță energetică inițial.

De asemenea, proiectul are un impact benefic asupra mediului înconjurător, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 40%. Această direcție prietenoasă cu mediul reprezintă un pas important în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Primăria Reșița a fost beneficiarul acestui proiect, implementat în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Investiția nu doar aduce avantaje imediate comunității, ci se aliniază și cu obiectivele strategice ale Uniunii Europene privind sustenabilitatea și eficiența energetică.

Această reușită marchează doar începutul, deoarece orașele din Regiunea Vest vor beneficia în continuare de investiții semnificative prin intermediul Programului Regional Vest 2021-2027. Informații detaliate despre program și apelurile disponibile pot fi consultate pe platforma vest.ro.

Așadar, investițiile europene continuă să transforme comunitățile locale, aducând beneficii palpabile și contribuind la construirea unui viitor sustenabil și eficient energetic.