Search
Close this search box.

La mulți ani, Reșița! Povestea unui oraș care nu se oprește niciodată

La mulți ani, Reșița! Povestea unui oraș care nu se oprește niciodată

La mulți ani Reșiței puternice! Primarul Ioan Popa aduce un omagiu orașului la 253 de ani de la aprinderea furnalelor

Pe 3 iulie 1771, Reșița a marcat un moment istoric prin aprinderea furnalelor Josephus și Franzikus, devenind astfel un pilon al industriei naționale. Astăzi, la 253 de ani de la acest eveniment semnificativ, primarul Ioan Popa adresează un mesaj plin de speranță și mândrie locuitorilor orașului.

Astăzi, când sărbătorim 253 de ani de la aprinderea furnalelor #Josephus și #Franzikus, avem certitudinea că orașul nostru se află pe drumul cel bun. După o perioadă lungă de decădere, parcă fără de speranță, ne regăsim astăzi într-un avânt continuu de a recupera decalajele rezultate în urma dezindustrializării care a afectat grav orașul nostru. Este complicat, însă munca noastră produce rezultate concrete!„, a declarat primarul Ioan Popa.

Evoluția Reșiței din ultimii ani este remarcabilă, iar acest lucru este confirmat de indicatorii de performanță. Conform CITY INDEX, un barometru care analizează evoluția urbană a celor 41 de municipii reședință de județ, Reșița este singurul oraș cu o populație sub 200.000 de locuitori care s-a clasat pe primul loc la cinci dintre indicatorii analizați.

Printre realizările notabile ale Reșiței se numără:

  • Locul 1 la fonduri europene atrase/locuitor în ultimii 5 ani: Acest indicator reflectă eficiența cu care orașul a reușit să atragă finanțare externă pentru dezvoltare și modernizare.
  • Orașul cu cea mai bună calitate a aerului: Reșița se mândrește cu un aer curat, esențial pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor săi.
  • Orașul cu cea mai mare Amprentă Verde: Investițiile în spații verzi și protecția mediului au făcut ca Reșița să fie un model de sustenabilitate urbană.
  • Locul 10 în topul general al orașelor cu cea mai bună calitate a locului: Acest indicator subliniază atractivitatea orașului, reflectată prin infrastructură, servicii și oportunități de viață.

Primarul Ioan Popa a subliniat că aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără eforturile susținute ale administrației locale și ale comunității. „Reșița demonstrează că #SePoate. Cu fiecare proiect realizat și fiecare fond european atras, ne apropiem tot mai mult de visul unei Reșițe moderne și prospere„, a adăugat primarul.

În această zi de sărbătoare, locuitorii sunt invitați să reflecteze asupra progresului și să privească cu încredere spre viitor. Orașul, care a renăscut din propria cenușă, continuă să evolueze și să prospere, devenind o adevărată emblemă a rezilienței și a inovației urbane.

La mulți ani, Reșiței puternice!