Search
Close this search box.

Sezonul vitezei în coastă continuă cu Memorialul Werner Hirschvogel

Sezonul vitezei în coastă continuă cu Memorialul Werner Hirschvogel

Cele două campionate majore de viteză în coastă din România, Trofeul Național Masters și Campionatul Național, ajung la mijlocul sezonului cu ocazia etapei reșițene de pe Valea Domanului. În acest an, competiția este dedicată regretatului Werner Hirschvogel, o adevărată legendă a sportului cu motor.

Werner Hirschvogel, un reșițean de renume, a fost mentorul multor piloți care au atins performanțe de vârf în competițiile de viteză în coastă din România. Printre aceștia se numără Lucien Hora, Mircea Pădurean și Christian Nistoran. În 2010, Hirschvogel a fost onorat cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Reșița. Acum, la zece ani de la trecerea sa în neființă, el va fi decorat post-mortem ca cetățean de onoare al județului Caraș-Severin pentru contribuțiile sale remarcabile la promovarea sportului și creșterea prestigiului județului la nivel național și internațional.

Organizatorii etapei de pe Valea Domanului nu au putut trece cu vederea acest moment important. Astfel, ediția din acest an a Cupei Reșița se transformă în Memorialul Werner Hirschvogel, o competiție susținută de Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Municipiului Reșița. Evenimentul va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni și va reuni concurenți din ambele campionate. Deși înscrierile trebuiau să se încheie astăzi, organizatorii au prelungit termenul până miercuri seara, pentru a permite sportivilor prezenți la etapa precedentă să se înscrie și la Memorialul Werner Hirschvogel.

Până în prezent, 31 de piloți și-au confirmat participarea pe traseul de concurs. Dintre aceștia, 7 vor concura în Trofeul Național Masters, 21 în Campionatul Național, iar 3 în competiția națională pentru vehicule istorice. Printre participanți se numără Jerome France, care va pilota în premieră un monopost model Wolf GB08, Octavian Ciovică cu Radical SR8 și Emil Ghinea, câștigătorul ultimelor două etape, care va lupta pentru a-și apăra titlul de King of the Hill. În categoria I, competiția va fi intensă, cu piloți precum Alexandru Pițigoi (Porsche 992 GT3), Radu Benea (Ferrari 488 Challenge) și Costel Cășuneanu (Škoda RXX) în prim-plan.

De asemenea, pe lista piloților locali se regăsesc nume precum Claudiu Ciucă (Seat Cupra TCR), Gabriel Găman (Seat Ibiza), Mircea Avramescu senior (VW Golf I), Mircea Avramescu junior (VW Golf IV), Andrei Rotaru (Dacia 1310) și Rareș Madina (Dacia Logan). Petru Iovan și Răzvan Potocean vor deschide competiția.

Memorialul Werner Hirschvogel, parte a Campionatului Național de Viteză în Coastă și a Trofeului Național Masters, este cofinanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Municipiului Reșița. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Auto Blic în parteneriat cu Asociația Clubul ACM Sport, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.