Ministerul Dezvoltării oferă 3.2 milioane lei Teatrului de Vest din Reșița pentru dezvoltarea infrastructurii culturale

Ministerul Dezvoltării oferă 3.2 milioane lei Teatrului de Vest din Reșița pentru dezvoltarea infrastructurii culturale

Într-o mișcare menită să susțină dezvoltarea infrastructurii culturale în regiunea Caraș-Severin, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, sub conducerea lui Adrian Ioan Veștea, a alocat generos suma de 3.2 milioane lei Teatrului de Vest din Reșița.

Teatrul de Vest, o instituție culturală de renume, se află în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, condus de către Romeo Dunca. Președintele CJ Caraș a solicitat această finanțare vitală pentru a susține instituția publică de spectacole, suma reprezentând 2% din impozitul pe venit încasat până la data limită de 31 iulie 2023.

Inițiativa vine ca o replică la nevoia imperioasă de a sprijini unitățile administrativ-teritoriale, care, deși conștiente de importanța dezvoltării infrastructurii culturale, se confruntă cu constrângeri financiare care le împiedică să acopere toate cheltuielile legate de funcționarea și investițiile necesare.

Ministrul Adrian Ioan Veștea a subliniat importanța acestui demers: „Prin această măsură, venim în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor.

Teatrul de Vest din Reșița are o istorie bogată și o contribuție semnificativă la dezvoltarea culturală a regiunii Caraș-Severin. Cu acest sprijin financiar substanțial, se așteaptă ca instituția să poată să-și extindă și să-și modernizeze facilitățile, ceea ce va permite continuarea oferirii de spectacole de calitate și promovarea artei și culturii în comunitatea locală.