Peste 100 de kilograme de pește confiscate de polițiștii orăvițeni

Peste 100 de kilograme de pește confiscate de polițiștii orăvițeni

Sâmbătă, 16 septembrie, la ora 18.00, polițiștii de la Poliția Orașului Oravița au făcut o descoperire șocantă pe strada Cloșca din oraș. În urma unui control de rutină, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din județul Arad a fost oprit și supus unei verificări detaliate. Rezultatul acestei intervenții a fost unul surprinzător și ilustrativ pentru problemele de mediu și legale cu care ne confruntăm.

În portbagajul autoturismului, polițiștii au descoperit un adevărat depozit de pește, cu o greutate totală de 102 kilograme. Această cantitate impresionantă de pește includea specii variate, de la pești de apă dulce la cele de apă sărată, și avea o valoare considerabilă pe piața neagră a peștelui.

Ce a fost și mai alarmant, însă, este că tânărul șofer nu avea documente legale care să ateste proveniența acestui pește. Deținerea, transportul sau comercializarea de pește fără acte corespunzătoare constituie o infracțiune gravă, care aduce daune majore atât ecosistemului, cât și industriei piscicole legale.

Imediat după descoperire, autoritățile au luat măsuri prompte. Întreaga cantitate de pește a fost confiscată și pusă sub sechestru în vederea investigațiilor ulterioare. De asemenea, reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin au fost informați și au ajuns la fața locului pentru a asigura că măsurile sanitare și de siguranță alimentară sunt respectate.

Pe lângă confiscarea peștelui, autoritățile au luat și măsuri împotriva autoturismului folosit la comiterea acestui act ilegal. Mașina a fost indisponibilizată, urmând să fie ținută sub sechestru până la finalizarea cercetărilor.

În acest moment, tânărul șofer se confruntă cu consecințele legale ale acțiunilor sale. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili originea precisă a peștelui confiscat și pentru a identifica posibilele rețele ilegale de comercializare a peștelui. De asemenea, este esențial să se determine impactul asupra mediului în urma acestei capturi ilegale de pește, astfel încât să se poată lua măsurile corespunzătoare pentru a proteja ecosistemul acvatic.