Search
Close this search box.

Peste 250 de locuri disponibile pentru învățământul profesional și dual în Reșița

Încep înscrierile pentru Școala Duală Reșițeană

Începând de astăzi, 1 iulie, și până pe 5 iulie, absolvenții clasei a VIII-a din Reșița pot opta pentru învățământul profesional și dual, având la dispoziție 16 calificări profesionale oferite de Colegiul Economic al Banatului Montan și Colegiul Tehnic. Cele două instituții oferă peste 250 de locuri, fiecare specializare venind cu beneficii atractive precum burse de 1.000 de lei, cazare și masă gratuite, transport gratuit și stagii de practică finanțate prin proiecte ERASMUS+.

Colegiul Economic al Banatului Montan pune la dispoziție 137 de locuri exclusiv pentru învățământul dual, cu calificări în domenii precum ospătar (chelner), bucătar, comerciant-vânzător, lucrător hotelier, brutar-patiser, și preparator produse din carne și pește. Aceste locuri oferă nu doar o pregătire practică de calitate, ci și o integrare rapidă pe piața muncii prin parteneriate cu întreprinderi locale și internaționale.

La Colegiul Tehnic, sunt disponibile 82 de locuri pentru învățământul dual în specializări ca electrician constructor, sudor, lăcătuș mecanic, operator CNC, instalator și electromecanic. În plus, 36 de locuri sunt disponibile în învățământul profesional pentru meserii precum mecanic auto, mecanic utilaje și frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist. Aceste programe sunt concepute pentru a pregăti elevii pentru cerințele actuale ale pieței muncii.

Elevii înscriși în aceste programe beneficiază de burse atractive, cazare și masă gratuite în căminele școlare, transport gratuit și oportunități de practică atât la nivel local, cât și în țările Uniunii Europene prin proiecte ERASMUS+. Aceste avantaje sunt menite să sprijine tinerii în procesul lor educațional și să le faciliteze tranziția către o carieră de succes.

Prin aceste programe, Reșița se poziționează ca un centru educațional important care oferă tinerilor nu doar cunoștințe teoretice, ci și competențe practice esențiale pentru integrarea pe piața muncii. Afișarea listelor cu candidații admiși și respinși va avea loc pe 18 iulie, marcând astfel un pas important în cariera educațională a viitorilor profesioniști.