Premiera filmului „Libertate” la Cinema Dacia din Reșița

Premiera filmului „Libertate” la Cinema Dacia din Reșița

Îndrăgostiții de arta cinematografică din Reșița și nu numai, pregătiți-vă pentru un eveniment de neratat – premiera filmului „Libertate”! Acest film de excepție, care a fost răsplătit cu Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo, sosește în orașul nostru pentru a ne oferi o experiență cinematică de neuitat.

Filmul „Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, va rula la Cinema DACIA Reșița 3D duminică, 8 octombrie, începând cu ora 19:00. Acest eveniment de marcă va fi deschis de regizorul Tudor Giurgiu și echipa de producție, oferindu-ne șansa de a interacționa cu creatorii acestui film extraordinar.

Povestea filmului se bazează pe evenimente reale care au avut loc la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. Ne va purta într-un episod mai puțin cunoscut din istoria noastră recentă, în care un căpitan de miliție, interpretat magistral de actorul Alex Calangiu, devine protagonistul unui asalt violent. Filmul explorează conceptul fragil de libertate într-o lume marcată de haos și confruntări sângeroase între civili, miliție, soldați și securiști. Căpitanul de miliție este capturat și acuzat de terorism, deschizând astfel o serie de evenimente tensionate și pline de suspans.

„Libertate” este un film intens, cu o distribuție puternică și un scenariu captivant scris de Cecilia Ștefănescu (cunoscută pentru „Legături bolnăvicioase”) și Tudor Giurgiu, bazat pe o idee de Nap Toader. Acest proiect cinematografic de excepție este realizat de companiile Libra Film din România și Mythberg Films din Ungaria.

Pentru a vă bucura de această experiență cinematică, puteți achiziționa bilete la Cinema Dacia. Este o oportunitate unică de a descoperi o poveste captivantă inspirată din istoria noastră recentă și de a face parte dintr-un eveniment cinematografic memorabil.

Nu ratați șansa de a fi martorii unui film premiat și profund emoționant. Invitați-vă prietenii și familia și alăturați-vă evenimentului care va aduce o bucată din istoria noastră pe marele ecran.