Search
Close this search box.

Primarul Ioan Popa anunță burse și facilități pentru elevii Consorțiului Dual din Reșița

Primarul Ioan Popa anunță burse și facilități pentru elevii Consorțiului Dual din Reșița

Într-un efort semnificativ de a sprijini educația tehnologică și de a stimula interesul tinerilor pentru carierele în domenii strategice, primarul Ioan Popa a anunțat burse lunare de 1.000 de lei pentru elevii care vor alege calificările oferite de Consorțiul Dual Integrat Banatul Montan Reșița. Perioada de înscriere pentru acest program este stabilită între 1 și 5 iulie 2024.

Ieri am avut o întâlnire cu toți partenerii implicați din consorțiul prin care am reușit să obținem finanțarea necesară pentru construirea noului Campus dedicat Învățământului Dual. Este important de menționat că liceele reșițene cu profil tehnologic, Colegiul Tehnic și Colegiul Economic al Banatului Montan, își așteaptă elevii, tinerii care doresc să se înscrie în perioada 1-5 iulie 2024 pentru calificările oferite împreună cu cele 14 companii partenere”, a declarat primarul Ioan Popa.

Acest program nu doar că oferă burse generoase de 1.000 lei pe lună, dar asigură și cazarea și masa gratuite pentru elevii care nu sunt din Reșița, în internatele școlare din municipiu. De la începutul anului școlar următor, pregătirea elevilor va include stagii de practică la companiile private partenere, ceea ce va îmbina teoria cu practica într-un mod eficient.

În plus, Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu angajatorii, va oferi programe de studiu dedicate pentru a extinde și mai mult opțiunile de formare profesională disponibile. „Calificările puse la dispoziție prin programul de învățământ dual pregătesc tinerii pentru cerințele unui loc de muncă atractiv, în domeniile industrii emergente și turism sustenabil, domenii de interes strategic pentru Reșița și județul Caraș Severin”, a adăugat primarul Popa.

Această inițiativă este un pas important spre revitalizarea sectorului educațional și economic din regiune, oferind tinerilor nu doar oportunități educaționale valoroase, ci și perspective clare de angajare în industrii cu potențial de creștere. Prin intermediul acestor măsuri, Reșița își propune să devină un centru de excelență în învățământul dual și să atragă investiții în sectoare strategice pentru dezvoltarea sa pe termen lung.