Reșița modernizează transportul public: Panouri solare la depoul din Govândari și la terminalele din Muncitoresc

Reșița modernizează transportul public: Panouri solare la depoul din Govândari și la terminalele din Muncitoresc

Într-o mișcare inovatoare și sustenabilă, Municipiul Reșița își consolidează angajamentul față de energia verde prin implementarea unui proiect de anvergură, destinat modernizării transportului public electric și dezvoltării infrastructurii de transport nemotorizat. În cadrul acestui proiect, un număr impresionant de 356 de panouri fotovoltaice au fost instalate pe hala depoului din Govândari și pe clădirile terminalelor intermodale din Muncitoresc.

Proiectul, denumit „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în Municipiul Reșița”, urmărește să reducă semnificativ dependența orașului de rețeaua națională de electricitate, promovând în același timp utilizarea resurselor regenerabile. Această inițiativă ambițioasă nu doar că aduce beneficii ecologice, dar contribuie și la economii substanțiale pe termen lung pentru administrația locală.

Panourile fotovoltaice instalate sunt capabile să genereze un total de 135 kW, distribuția producției de energie fiind următoarea:

  • 50 kW pe fiecare terminal din Muncitoresc
  • 35 kW pe depoul din Govândari

Această producție de energie solară va asigura o parte semnificativă din necesarul energetic al facilităților de transport public, diminuând astfel facturile de electricitate și amprenta de carbon a orașului. În plus, această inițiativă reprezintă un pas important spre un viitor mai verde și mai sustenabil pentru locuitorii din Reșița.

Prin acest proiect, Reșița demonstrează că investițiile în energia regenerabilă nu sunt doar o tendință de moment, ci o necesitate urgentă pentru protejarea mediului înconjurător și asigurarea unui trai mai bun pentru generațiile viitoare. Implementarea panourilor fotovoltaice este un exemplu de bune practici care ar putea fi urmat și de alte orașe din România și nu numai.

Această inițiativă ecologică se alătură altor proiecte locale menite să transforme Reșița într-un model de dezvoltare urbană sustenabilă, aducând beneficii palpabile atât economice, cât și de mediu pentru comunitatea locală. Reșița își reafirmă astfel rolul de pionier în promovarea energiilor verzi și a tehnologiilor inovatoare în România.