Tragedie în comuna Dognecea: Femeie de 89 de ani găsită carbonizată într-o locuință mistuită de flăcări

Două autoturisme mistuite de flăcări într-un incendiu la un service auto din Reșița

 

În dimineața zilei de astăzi, ora 07:05, polițiștii de la Poliția Orașului Bocșa au primit un apel de urgență prin intermediul numărului unic de urgență 112, semnalând un incendiu devastator în comuna Dognecea. Forțele de intervenție au fost alertate imediat, iar pompierii militari au acționat prompt pentru a stinge flăcările care mistuiau o locuință.

Incendiul, care a fost localizat în localitatea Dognecea, a necesitat intervenția Detașamentului de Pompieri Reșița, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o autospecială de primă intervenție și comandă. Un echipaj de pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dognecea a fost și el prezent la fața locului pentru a sprijini operațiunile de stingere a flăcărilor.

La sosirea echipajelor de salvare, incendiul se manifesta violent, cuprinzând o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Cu toate eforturile depuse, o persoană de sex feminin, în vârstă de 87 de ani, a fost găsită decedată în interiorul locuinței afectate. Pompierii militari au reușit să localizeze și să lichideze incendiul, însă consecințele tragice s-au soldat cu pierderea vieții acestei femei în vârstă.

Potrivit primelor investigații, cauza probabilă a incendiului ar fi o sobă defectă sau amplasată necorespunzător în raport cu materialele combustibile din încăpere. Pompierii militari și polițiștii au demarat o anchetă amănunțită pentru a stabili cu exactitate toate cauzele și împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. Un dosar penal a fost întocmit în acest sens, iar autoritățile se străduiesc să adune toate informațiile necesare pentru o investigație completă.

Cadavrul femeii decedate a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, unde va fi efectuată o necropsie pentru a se stabili cu precizie cauza decesului.

Comunitatea locală este profund afectată de această tragedie, iar autoritățile își exprimă compasiunea față de familia îndurerată. Tragediile de acest gen reamintesc importanța respectării normelor de siguranță în locuințe și necesitatea unor verificări periodice pentru prevenirea incidentelor similare.